حسن فتحی
عکس های جدید حسن فتحی + بیوگرافی
برای دیدن عکس های جدید حسن فتحی و بیوگرافی به ادامه مطلب مراجعه کنید
حسن فتحی (زاده ۱۳۳۸ تهران) کارگردان و فیلمنامهنویس سینما و تلویزیون اهل ایران است. وی دارای مدرک لیسانس روانشناسی و فوق لیسانس کارگردانی است
حسن فتحی با کارنامه هیجده ساله او درتلویزیون بیشتر برای علاقه مندان سریال های تلویزیونی آشنا است . فتحی علاقه خاص خود به تاریخ دویست ساله این مرزوبوم را با استفاده از داستانهای ملودرام و عاشقانه و با بستری جنایی به خورد مخاطب عام می دهد .او که یکی از کارگردان های مهم در عرصه سریال سازی در دو دهه گذشته سیما به حساب می آید با علاقه وافر خود به فرهنگ معاصر نشان داده است که می توان سریال های پر مخاطب را در سبک و سیاق متفاوت بر صفحه جادویی تلویزیون در حالی منعکس نمود که مخاطب با کاراکترهای داستان همدلی قابل قبولی نشان دهد .
شاخصه مهم آثار تلویزیونی حسن فتحی
دیالوگ های خاص با ضرباهنگ مناسب و استفاده به جا از آنها در بستر فیلم
نامه ای قابل قبول و در بسیاری از لحظات ساختار شکن است . همین امر در
بررسی کلیت آثار حسن فتحی برگ برنده سریالهای پر مخاطب کارنامه هنری اوست . شناخت خوب حسن فتحی
از جامعه معاصر و آشنایی او با موضوعات مورد پسند متناسب با فرهنگ بومی
تماشاگر ایرانی آثار او را در رده بهترین مجموعه های تلویزیون در دو دهه
گذشته قرار داده است .
مجموعههای تلویزیونی «همسایهها»، «پهلوانان نمیمیرند»، «فردا دیر است»، «روشن تراز خاموشی»، «شب دهم» و «میوه ممنوعه» و «» و «اشکها و لبخندها» و« زاینده رود» و تلهتئاترهای «معمای یک قتل»، «تله موش» و فیلم تلویزیونی «نسخه خطی» حاصل 18 سال حضور و فعالیت مستمر حسن فتحی در عرصه برنامهسازی تلویزیونی است.. نام حسن فتحی نخستینبار در تیتراژ مجموعه تلویزیونی همسایهها (زمستان 1372) در مقام کارگردان دیده شد. مجموعهای که برای ماه رمضان آن سال تدارک دیده شده بود و هرچند سریال درخشانی در کارنامه حسن فتحی به حساب نمی آمد اما مخاطب شناسی فتحی سبب شد این مجموعه استانداردهایی به مراتب بالاتر از اکثر مجموعههای آن زمان سیما داشت. از نکات بارز آن نوع رفتار کاراکترهای قصه در روابط و تعامل بین همسایگان قابل توجه بود .
پس از این مجموعه، حسن فتحی به ساخت تله تئاتر روی آورد که در آن برهه زمانی بسیار مورد توجه مخاطبان بود .بیتردید حسن فتحی بخش عمدهای از موقعیت و شهرت حال حاضر خود را مدیون فعالیت در این عرصه است. نخستین اثر حسن فتحی در این حیطه تلهتئاتر پرکشش و دیدنی «معمای یک قتل» بود که براساس داستان مشهور “شاهدی برای بازپرسی” اثر آگاتاکریستی ساخته شده ودر پاییز 1373 روی آنتن شبکه دوم سیما رفت. کاری جذاب و قابل دفاع که تمام عناصر آن از انتخاب به جای نمایشنامه به عنوان بستر اصلی تا پرداخت نهایی آن برای تبدیل شدن به تلهتئاتر و گزینش درست و مناسب بازیگران در کنار نوع هدایت وکارگردانی اثر، همگی از ظهور یک کارگردان آگاه و خلاق در این عرصه خبر میدادند.
در حوزه مجموعهسازیتلویزیونی کارنامه فتحی دچار فراز و فرودهایی است، حسن فتحی با ساخت مجموعه “پهلوانان نمی میرند” در سال 1375 در اولین گام سریال سازی با خلق اثری که نیم نگاهی به زندگی عامه مردم در زمان قاجر داشت .گوشه ای از علایق خود به فرهنگ گفتاری و ادبیات کوچه بازاری آن را دوران نشان داد .حسن فتحی در بازسازی کاراکترهای که دم از پهلوانی و مردانگی می زنند بسیار موفق عمل کرد و با استفاده از بازیگران با سابقه تاتری و چهره های جویای نام توانایی خود در خلق موقعیت های دراماتیک و قراردادن سوژه ای معمایی در بستر درام ، استعداد و علاقه خود به بازسازی داستانهای بومی را به رخ کشید . عشق زیبا و قابل باور میان فاطمه (کتایون ریاحی) و عزت (علی گوهری) درزمان خود موقعیت دراماتیک قابل قبولی را تصویر کرد .همین امر و کارگردانی قابل قبول فتحی در بازسازی فرهنگ عامیه آن دوران مجموعه ای پرمخاطب معمایی را روانه آنتن کرد که در زمان خود یکی از بهترین سریال های داستانی_ معمایی ایرانی بود.
- حسن فتحی در سال 1377 یکی از مهجورترین آثار تلویزیونی اش را ساخت . ” فردا دیر است” مجموعه ای که با بررسی روان کاوانه بسیاری از پرونده های بزهکاری آن دوران موقعیت های دلهره آور هوشمندانه ای را بوجود آورد که در زمان خود نوع آوری به حساب می آمد . حسن فتحی با بررسی ریشه های فردی و اجتماعی بیماری ها روانی و تاثیر آن بر جامعه جوان معاصر ، توانایی کارگردانش در سوژه پردازی را به رخ می کشد.
- در ادامه حسن فتحی در نوروز 1380 یکی از ماندگارترین و با کیفیت ترین اثار کارنامه کاری اش را ساخت. حسن فتحی در شب دهم با استفاده از تقارن نوروز با ماه محرم ظرافت و طنازی قلم خود را به رخ کشید . نگاه خاص حسن فتحی در این سریال به مقوله عشق و بازساری دراماتیک قصه با بستری دینی ، نوع نگاه خاص او به فلسفه تعزیه را منعکس می کند .حسن فتحی در این سریال با روایت داستانی عاشقانه نگاه تازه ای به هنر تعزیه داشت و به ظرافت دو مقوله عشق و دین را در قالب داستانی مخاطب پسند به خورد تماشاگر مشتاق داد. علاقه و اشراف حسن فتحی به بازسازی فرهنگ عامه باعث شد کاراکتر حیدر خوش مرام ( حسین یاری ) و عشق او به شازده قجری مخاطب را غافلگیر کرد . علی الخصوص انتخاب پرویز فلاح پور که مخاطب پیشینه تصویری از او نداشت . به زیبایی رابطه بین این دو دوست را تصویر کرد و این مجموعه به یاد ماندنی با استقبال زیاد مردم مواجه شد .کارگردانی حرفه ای او و پرداخت داستان جذابش از مهترین عوامل این اقبال بود .
حسن فتحی در سال 1386 سریالی را به پخش تلویزیون رساند که یکی از مهمترین اثار کارنامه او از دیدگاه سیاسی و فلسفی است .”مدار صفر درجه ” حسن فتحی پس از چند سال سکوت در تلویزیون و گذشت سه سال تحقیق ، ساخت این سریال را پایان برد .اینبار عشاق او پسری ایرانی _فلسطینی و دختری فرانسوی بودند . حسن فتحی داستان تلخ سریال را به فلسفه ظهور صهیونسیم پیوند زد و با استفاده از بازیگران بین المللی یکی از ماندگارترین اثار سریالی تلویزیون را ساخت. کافی است تا تبحر او در دیالوگ نویسی و ارائه داستان های ملی و مذهبی موازی باهم در حالی که بار دراما تیک داستان و مضمون عشق رابه همراه دارد, دنبال کرد . این موضوع کار بلدی او را درارائه داستان های پیچیده و سخت به زبان ساده برای همه اقشار جامعه را نشان می دهد . مدار صفر در جه داستان زندگی حبیب پارسا .است .که جهت تحصیل به فرانسه می رود و در آنجا با سارا استورک که یک دختر فرانسوی یهودی آشنا میشود . اینبار حسن فتحی برای سریال خود به سراغ موصوع حساسی رفته است .عشق یک پسر مسلمان به یک دختر یهودی به اندازه کافی حساسیت برانگیز هست و حسن فتحی با قلم توانا و استعداد شگرفی که در نوشتن و علاقه به تاریخ دارد,داستان این عشق را در زمان شروع جنگ جهانی دوم و آزار و اذیت یهودیان در اروپا با مهارت به اشغال ایران توسط متفقین پیوند میزند .و با قرار دادن ارتباط های عاطفی و مثلث های عشقی بین کارکترهای داستان , به موازی تعریف داستان عشق حبیب و سارا داستان عشاق دیگر را نیز به سرانجام میرساند و با استفاده از این حربه برای مخاطب عام این داستان سیاسی و پیچیده راقابل درک می کند . به جرات میتوان سریال مدار صفر درجه راتنها سریالی دانست که توانسته است خطوط قرمز ممیزی در تلویزیون ایران رابا ظرافت بشکند و صحنه های را در قاب تلویزیون به تماشاگر وطنی نشان دهد , که تا قبل از پخش این سریال همگی غیر قابل دیده شدن بود.
- میوه ممنوعه سریالی مناسبتی بود که در رمضان سال 1386 از شبکه دوم سیما پخش شد. حسن فتحی در “میوه ممنوعه” به آسیب شناسی عبادت های ظاهری پرداخت و بازی به یاد ماندنی علی نصیریان در نقش حاج یونس فتوحی این سریال را در خاطره ماندگار کرد . پرداخت عشق حاج فتوحی در پیرانه سری و تقابل بین عقل و عشق یکی از نکات بارز این سریال بود .
- در سال 1388 حسن فتحی سریالی کمدی را به نام “اشکها و لبخندها “برای شبکه یک ساخت . حسن فتحی اینبار با استفاده از سوژه هنروران به دغدغه های فرهنگی یک سینمادار ورشکسته و نگاه سودجویانه سیاهی لشکرها پرداخت تلخی درونی قصه ای که روایتی طنز گونه داشت و دیالوگ نویسی خاص و اهنگین آن یکی از نکات برجسته این سریال بود که چندان مورد اقبال عموم قرار نگرفت حسن فتحی کارنامه تلویزیونی اش را تا به امروز با سریال ” در مسیر زاینده رود ” که رمضان 89 از تلویزیون پحش شد ، تکمیل کرد . حسن فتحی اینبار قصه اش را در خانواده ای اصفهانی روایت کرد .که در زمان پخش نیز دچار سوتفهاماتی در زمینه نوع بیان لهجه اصفهانی بوجود آمد . در کل این شریال به عیر از بازی خوب حسین محجوب بیشتر به پشت پرده مناسبات غلط در فوتبال حرفه ای پرداخته شده بود که در مقایسه با کارهای شاخص کارنامه او چندان موفق نبود .نکته ای که در بررسی کارنامه تلویزیونی این هنرمند مشهود است تسلط و گرایش فتحی به تاریخ این سرزمین و پرداخت کاراکترهای آثارش در دل فرهنگ بومی و فولکلور ایرانی است . هوشیاری حسن فتحی در شناخت کاستی های جامعه و برجسته تر کردن این معضلات در لفافه ای از عشق از نکات بارز کارنامه تلویزیونی اوست در مجموع نباید از یاد برد که او سازنده دو مجموعهای است که در ردیف خاطرهانگیزترین و پرمخاطبترین مجموعههای دهه اخیر تلویزیون جای دارند.
- این کارگردان برجسته کشورمان درحال حاضر سریال شهرزاد را که در تلویزیون خانگی پخش میشود را گارگردانی می کند.
عکس های جدید حسن فتحی + بیوگرافی
- ۹۵/۰۵/۱۰